Dobrodošli na 30-dnevni CANVA ONLINE AKADEMIJI – za podjetja in posameznike, ki potrebujete raznolika marketinška gradiva ter profesionalen videz vsebin na čim bolj enostaven in tudi cenovno ugoden način. Za čiste začetnike in tiste, ki želite nadgraditi svoje znanje Canve. 

 

SE TUDI TI SOOČAŠ S TEMI MISLIMI IN IZZIVI?

Se kdaj zalotiš, kako sediš pred računalnikom in se sprašuješ, kako oblikovati super privlačno objavo za družbena omrežja, ki bo pritegnila pozornost? Ali pa se soočaš z naslednjimi situacijami:

  • Zbiraš pogum, da bi začel/a: Imaš polno idej, a ne veš, kako jih spraviti na papir (ali ekran).
  • Iščeš poceni rešitve: Nimaš sredstev za pomoč grafičnega oblikovalca, a si želiš, da bi tvoje marketinško gradivo izgledalo profesionalno.
  • Ne znaš oblikovati: Nimaš pojma o grafičnem oblikovanju, a vseeno potrebuješ lepe in učinkovite dizajne za svoj posel.
  • Manjka ti časa: Med vodenjem posla, upravljanjem družbenih omrežij in skrbjo za stranke preprosto nimaš časa za dolgotrajno učenje zahtevnejših profesionalnih oblikovalskih programov (sorry ADOBE :))

Verjemi, vem, kako se počutiš. Kot pravijo: “Been there, done that!” Doživela vse zgoraj napisano, ko sem vstopila v podjetniške vode in iskala najbolj optimalne rešitve za svoje izzive. In vem, da nisem edina!

Zdaj si pa predstavljaj, da imaš na voljo orodje, s katerim lahko z nekaj znanja in v nekaj klikih ustvariš čudovite grafike, oglasne pasice, letake, objave za družbena omrežja, e-knjige in celo spletno stran. TO JE CANVA. In pred tabo je 30-dnevna CANVA AKADEMIJA, zasnovana prav za podjetnike/freelancerje ali ustvarjalce vsebin, kot si ti.

Torej, kaj praviš? Si pripravljen/a, da prejmeš znanje, podporo, nasvete in TOP dizajne?

ZAKAJ TI BO CANVA ZAGOTOVO VŠEČ?

Canva je vsem dostopno spletno oblikovalsko orodje, ki ima brezplačno ali plačljivo verzijo. Presenečen/a boš, koliko lahko oblikuješ že v brezplačni Canvi. Tekom akademije bom tudi vedno pokazala, kje so omejitve brezplačne različice in katere dodatne funkcije se odprejo s plačljivo verzijo. 

Canva ima na voljo ogromno že oblikovanih dizajnov, ki čakajo le to, da jim dodaš svojo osebno noto. Izbiraš lahko med barvami, pisavami, oblikami, animacijami, učinki, elementi in dimenzijami – možnosti so neskončne! Naučila te bom, kako prilagoditi te dizajne, da bodo popolnoma ustrezali tvojim potrebam. 

Ni treba, da imaš kakršnokoli (pred)znanje grafičnega oblikovanja, le vedeti moraš kaj potrebuješ….objavo za FB? IG? Morda preprosto spletno stran, da se predstaviš svetu….?

Narejene kreative oz. dizajne lahko shraniš v različnih formatih, deliš s sodelavcem ali s ciljno publiko.

Ustvarjaš lahko digitalna gradiva ali tiskovine.

Canva se nenehno nadgrajuje z novimi funkcijami in sedaj lahko marsikaj ustvariš s pomočjo UMETNE INTELIGENCEČeprav je veliko teh funkcij odprtih za plačljivo verzijo Canve, pa je marsikaj na voljo tudi v brezplačni.

Torej….si tudi ti mnenja, da je CANVA pač ZAKON!?? 😀 

ZA KOGA JE CANVA AKADEMIJA?

Za marketingaše, ki potrebujete enostavno razumljivo grafično orodje za vse vrste kreativ/objav/oglasov (za družbena omrežja, blog, spletno stran, PDF ali E-gradiva).

Za vse male podjetnike/ce ter freelancerje, ki gradite svoj osebni brand, spletno podobo, skrbite za spletno stran, vsebino in objave na družbenih omrežjih.

Za vse organizacije ali zaposlene, ki potrebujete kakršnakoli informativna ali marketinška gradiva (v print ali digitalni obliki).

Za vse, ki nimate znanja o grafičnem oblikovanju ali denarnih sredstev za sodelovanje s strokovnjakom na tem področju, je Canva odlična alternativa za dosego profesionalnega videza objav in gradiv.

“Je ta akademija le za tiste, ki že poznajo Canvo?” Primerna je tudi za vse začetnike, ki boste Canvo šele aktivirali –  saj bodo v prvem modulu zajete tudi osnove oblikovanja, orientacija po Canvi…vedno tudi povem in pokažem kaj kliknem, katero funkcijo aktiviram itd. Ne bo ti hudega. 🙂

VEČ O AKADEMIJI

V zadnjih treh letih sem izvedla veliko število Canva delavnic in ugotovila, da so bili udeleženci najbolj zadovoljni in tudi odnesli največ znanja, ko sem jim lahko pomagala pri konkretnih izzivih v Canvi. Na podlagi vseh teh izkušenj je padla ideja o akademiji, kjer bi udeleženci poleg posnetih video vsebin prejeli še “piko na i” – pomoč, ko jo potrebujejo! 😀 

KAJ LAHKO PRIČAKUJEŠ?

Canva akademija odpre svoja online vrata v ponedeljek, 17. 6. 2024 in bo potekala do 17. 7. 2024. 

Gre za ONLINE AKADEMIJO, ki je sestavljena iz ŠTIRIH MODULOV in vnaprej posnetih VIDEO VSEBIN (poglavja znotraj vsakega modula). Vsak teden prejmeš dostop do novega modula. Zakaj? Zato, da ti ne uide nič pomembnega, v miru pogledaš poglavja/lekcije v določenem zaporedju, narediš domače naloge in vidiš kje so (potencialni) izzivi.

V teh 30-ih dneh se srečamo na ŠTIRIH skupnih online srečanjih, kjer najdemo odgovore na vprašanja, pojasnim podrobneje kako poglavje znotraj modula in povem, če so kakšne novosti znotraj Canve. Te “govorilne ure” niso obvezne, je pa dobrodošlo, da se pridružiš. 🙂 

 

KAJ VSE ZAJEMA CANVA ZA BIZNIS?

 
Naučil/a se boš kako oblikovati slikovne ter video objave (in story-je) za vsa družbena omrežja; dodajati tekste, podnapise, glasbeno podlago, voiceover, posebne efekte in tranzite.
Naredili bomo popularno in praktično Instagram (vrtiljak) objavo, infografika ti bo pa prišla prav za prikaz pomembnejših podatkov z vizualnimi elementi. 

Potrebuješ tiskovine za promocijo svojih storitev oz. pruduktov? Noben problem, saj boš znal/a po meri oblikovati brošure, kataloge, ponudbe, letake ter etikete za izdelke.

Ne pozabimo tudi na vabila, vizitke, uporabo QR kode, podpis za email, grafike za majice, skodelice…

Poznaš MOCKUP? Gre za vizualno predstavitev produkta ali storitve, ki je še v “procesu” oz. “v oblikovanju”. Vidiš skodelico na sliki? V resnici ne obstaja. 🙂 Si pa lahko s pomočjo opcije “mockup” predstavljam, kako bi izgledala skodelica s tem mojim napisom… 🙂 Idealna rešitev za spletno prodajo!

E-knjiga Canva za lead magnet

Potrebuješ E-knjigo, E-delovni zvezek/priročnik za svoj posel? 

V enem izmed modulov se boš naučil/a kako se lotiti E-gradiv: od ideje do zasnove. Kako narediti strani po meri, poglavja, dodati delovne liste, strani za promocijo produktov/storitev in poskrbeti za privlačno vsebino, ki bo zanimiva tvoji ciljni publiki. Le kako drugače boš uspel/a prepričati potencialno stranko, da ti zaupa svoj email v zameno za tvoj brezplačen E-priročnik? Ali pa za nakup tvoje nove digitalne E-knjige?

 

Ja, govorice so resnične…v Canvi lahko objavljaš dizajne direktno na družbena omrežja (dostopno v plačljivi Canvi), oblikuješ preprosto spletno stran, ki ti lahko služi za predstavitev posla, storitev ali pa posnameš tečaj oz. webinar! Z obrazom ali ne, kar ti je ljubše. 🙂

 

Na akademiji bomo spoznali tudi nekaj najbolj zanimivih (zunanjih) aplikacij za podjetnike, ki odlično delujejo v tandemu s Canvo. 

NAUČIL/A SE BOŠ MNOGIH (naprednejših) TRIKOV IN BLIŽNJIC

KAJ PRAVIJO PRETEKLI TEČAJNIKI/UDELEŽENCI CANVA DELAVNIC?

VSEBINA TEČAJA​

AKADEMIJA JE RAZDELJENA NA VEČ MODULOV za brezplačno ter plačljivo Canvo. Primerna je ZA VSE, ne glede na to ali si čisti začetnik/-ca  v uporabi CANVE ali pa že imaš nekaj (pred)znanja. 
Eno poglavje se posveča tudi NOVEMU videzu Canve (t.i. Canva glow) – da ti pride prav, ko bo prenovljen videz Canve dostopen vsem uporabnikom.
MODUL 1
  • Spoznavanje Canve, kaj vse ponuja, kako poskrbeti za organizacijo dela (pomembno tudi za vse, ki že imate Canvo in neorganizirane dizajne), kako urediti celostno grafično podobo (CGP) in kakšne so razlike med brezplačno ter plačljivo verzijo Canve. Kako izgleda Canva urejevalnik – kje in kaj aktivirati pred oblikovanjem, kako naložiti svoja gradiva za delo, osnove postavitve elementov/kompozicije, ter spoznavanje enostavnih in bolj naprednih funkcij. Kakšne dizajne imaš na voljo ter kako jih (pre)oblikovati za svoje potrebe, kako jih lahko shraniš ali deliš. Triki in bližnjice, ki ti pomagajo pri delu.
MODUL 2
  • Kako ustvariš objavo “z nule” (po meri) in s pomočjo že narejenega dizajna – slikovna ter video objava/story/oglas (za FB, IG, Youtube, TikTok, Linkedin, Pinterest). Od bolj enostavnih do kompleksnih učinkov, animacij, elementov, grafik itd. Katere vsebine je dobro imeti za posel, kakšne so specifike družbenih omrežij in kako to upoštevati pri delu v Canvi. Kako narediti/uporabiti smartmockups (za lead magnet ali večanje email baze, spletno trgovino). Kako si lahko pomagamo z umetno inteligenco; tako pri oblikovanju kot pri tekstih/vsebinah. 
MODUL 3
  • Digitalna ali tiskana gradiva: PDF dokumenti, letak, vabilo, brošura, etiketa, vizitka, poslovna ponudba/predstavitev storitev ipd….kako in kdaj vstaviti hiperpovezavo (hyperlink), QR kodo, kako narediti prezentacije, naslovnice za E-knjigo ali kar celo E-knjigo, E-priročnik ali E-delovni zvezek! Na kakšne načine shraniti te dokumente, jih natisniti ali jih preko spleta deliti z javnostjo. Kako z nekaj kliki lahko prezentacijo spremeniš v pesem ali blog zapis. 
MODUL 4
  • Kako narediti ZOOM ozadja in enostavno spletno stran, ki lahko služi za predstavitev posla, storitev, dogodka ali za prijave. Naučil/a se boš kako lahko posnameš v Canvi svojo prezentacijo ali kar cel spletni tečaj/webinar! Spoznali bomo še nekaj (zunanjih) aplikacij, ki odlično delujejo skupaj s Canvo. 
 
 

BONUSI ali kdo nima rad daril 🙂

KOLIKO ZNAŠA INVESTICIJA V TVOJ POSEL?

SPLETNA AKADEMIJA - poseben popust za PRVO generacijo AKADEMIJE! Le do (vključno) četrtka, 13.6.2024
Akademija
EUR 147 Online Canva akademija dostop
30-dnevna AKADEMIJA - dostop do vseh modulov in vsebin
Pregled domačih nalog in pomoč pri sprotnih oblikovalskih izzivih
4x ONLINE skupinske "govorilne ure" z mano - tekom meseca
Dostop do modulov (če ne moreš spremljati akademije ves čas-si lahko pogledaš video posnetke kadarkoli kasneje)
BONUSI
BONUS: 1 na 1 MENTORIRANJE
1 na 1
EUR 197 Osebna podpora pri tvojih oblikovalskih izzivih
1 - URA OSEBNE PODPORE/MENTORIRANJA Z MANO (online, po dogovoru, tudi izven akademije oz. kasneje v letu, ko boš imel/a izzive pri kreiranju vsebin)
30-dnevna AKADEMIJA - dostop do vseh modulov in vsebin
Pregled domačih nalog in pomoč pri sprotnih oblikovalskih izzivih
4x ONLINE skupinske "govorilne ure" z mano - tekom meseca
Dostop do modulov (če ne moreš spremljati akademije ves čas-si lahko pogledaš video posnetke kadarkoli kasneje)
BONUSI

NEKAJ O MENI...

Zdravo,

sem diplomantka marketinga in velika CANVA fenica, saj jo stalno uporabljam zase ali za naročnike in mi nudi VSE, kar potrebujem za marketinška gradiva.

Zagotavljam ti, da je Canva super in praktično orodje, ko usvojiš osnove in ugotoviš kaj vse zmore. Edino kar potrebuješ je volja za učenje, pri kreativnih idejah ti pa priskoči na pomoč Canva. 🙂

Z veseljem s tabo podelim svoje znanje in tako vsaj nekoliko prispevam k vidnosti in uspehu tvojega posla!
 
Se vidimo na akademiji!
Jerneja Milost

S KOM VSE SEM ŽE SODELOVALA (ALI PREDAVALA)